Skip to content

Facebook Advertentie(s) laten maken

HEADER FB Video Ad VB(1)

Verschillende soorten Facebook advertenties:

Header FB Ads (1)

Eén Afbeelding Advertentie

Advertenties met één vormgegeven afbeelding waar je de klant makkelijk kan doorverwijzen en oproept tot actie.

Eén Video Advertentie

Advertenties met één gemaakte video waar je de kijker een beter beeld kan geven van jouw producten en diensten. 

Carrousel Advertentie

Advertenties waar je meerdere producten kan weergeven in één bericht of meer van één product kan laten zien.

Collectie Advertentie

Advertenties waar je meer van één product kan laten zien met verschillende gemaakte afbeeldingen of foto’s.

Diavoorstelling Advertentie

Advertenties die bestaan uit meerdere afbeeldingen of foto’s die zich laten zien als een diavoorstelling.

Eén Afbeelding Advertentie:

De meest gebruikte vorm van een Facebook advertentie is de één afbeelding advertentie. Deze vorm van adverteren op Facebook is aan te raden wanneer je de klant wilt doorverwijzen naar een website of webshop. Dit komt omdat de hele afbeelding een ‘Call To Action’ is. Dit houdt in dat de kijker makkelijk opgeroepen kan worden tot actie, sinds het letterlijk maar één klikje weg is.

FB AFB Ad VB
FB Video Ad VB

Eén Video Advertentie:

De één video advertentie is gebruikelijk wanneer je meer info wilt geven over bijvoorbeeld een product of dienst. Of wanneer je een bericht kwijt wilt aan zoveel mogelijk kijkers. In deze advertentievorm kan je meer kwijt en meer laten zien. Op deze manier kan je de klant informeren over jouw producten, diensten en bezigheden en ze tegelijkertijd vermaken.

FULL FB CAR Ad VB

Carrousel Advertentie:

Met deze Facebook advertentievorm kan je meerdere producten laten zien in één bericht. Dit is een aanrader wanneer jouw bedrijf een reeks producten verkoopt die op elkaar aansluiten. Zoals bijvoorbeeld fitness supplementen die, wanneer ze samen genomen worden, de beste resultaten leveren. Zoals aangegeven in dit voorbeeld, is het raadzaam om de klant de keuze te geven om zijn/haar specifieke product te laten kiezen.

FULL FB COLLECT Ad VB

Collectie Advertentie:

Net zoals bij de carrousel advertenties kan je meerdere afbeeldingen laten zien van een product of dienst dat jouw bedrijf levert. Bij een collectie advertentie kan je ook meerdere afbeeldingen van één product laten zien. Verkoop je bijvoorbeeld auto’s dan kan Much More afbeeldingen van de buitenkant, binnenkant, motor en wielen plaatsen in een advertentie. Dit geeft de klant een beter idee van hoe het product (in dit geval een auto) er compleet uit ziet.

Diavoorstelling Advertentie:

De minst gebruikte Facebook advertentievorm is een diavoorstelling advertentie. Hier pak je een aantal afbeeldingen die door een grafische vormgever van Much More is bewerkt en vormgegeven en deze geef je weer in een diavoorstelling. Op deze manier geef je de klant een mogelijkheid meer te zien van het product of dienst die je aanbied. Verkoop je bijvoorbeeld een vakantie dan kan je hier meerdere foto’s of afbeeldingen weergeven en de klant een breder beeld laten zien over zijn/haar volgende vakantie.

bron: Facebook Business (YouTube)

Facebook advertentie(s) laten maken?

Bestel vandaag nog Facebook advertentie(s) voor jouw bedrijf.